Subtitrari de amorul artei

Just another WordPress.com site

Eckhart Tolle – Death Dying The Greatest Portal (subtitrare romana) August 26, 2011

 

Exista o zicala in Sfanta Scriptura care spune: “Mori inainte sa mori”. Si este un mare adevar si intr-un fel aceasta este si o alta perspective asupra motivului intalnirii noastre aici. Sau am putea spune ca moartea ne va gasi, ne-a gasit deja, pentru ca murim incet cu totii. Si in cele din urma ne va cuprinde. Deci gasiti moartea inainte sa va gaseasca ea.

Aceasta este esenta practicii spirituale, sa gasesti moartea, s-o imbratisezi si atunci se va sfarsi identificarea voastra cu forma. Simtul sinelui, identitatea, nu va mai deriva din forma, pentru ca acesta este opusul starii de constiinta.

Identificarea cu forma are doua laturi: forma fizica, identificarea cu trupul – si la unii e foarte puternica –o mare parte din identitate este formata din identificarea cu trupul si forma psihologica: structura gandirii si emotiile care o insotesc, continutul acumulat al mintii, imagini despre cine sunt, ceea ce mi-a spus lumea ca sunt, ce mi-a spus cultura in care traiesc ca sunt sau poate reactia la ce mi-a spus cultura ca sunt. Si nici asa nu suntem liberi, pentru ca reactia isi include cauzele.

………………………………….

Si toti au povestea lor care formeaza sinele si toti stiu ca sinele exista intr-o stare de insatisfactie cu povestea lor. Este o caracteristica a povestii sa nu fie linistita sau implinita pentru mult timp. Nu este in natura acelei identitati bazate pe o poveste sa fie impacata, implinita sau libera. Structura ei merge impotriva acestora. Structura acestui tip de identitate nu le permite. Se bazeaza pe opozitia cu ceva sau cu cineva. Sa fie in conflict cu ceva sau cineva, se bazeaza pe un simt al separarii, are nevoie de asta.

(Eckhart TolleTouching the Eternal – Death Dying The Greatest Portal)

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s